Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2011.05.18. 15:42 op tomi

Utazás 4. Miniland München 2. rész

Nem

igazán szeretek postot félbehagyni, úgyhogy gyorsan folytatom is az élménybeszámolót:)
   Miniland repülőteréről azért annyit feltétlenül mondanék külön, hogy az irányfényekkel, a gépek és a pálya világításával rendkívül illúziókeltő, ezt kiemelendő a landolások általában esti fényviszonyok közt zajlanak, világosban nagyon kilógna a lóláb, akarom mondani a gépet tartó kábelek:) A fények szerepe amúgy is nagyon fontos Minilandban, mivel az asztal nem körbejárható, hanem nem teljesen szabályos "U" alakban öleli körül a látogatóteret, ezért a fényeffektekért felelős világítástechnika és a hangtechnika, merthogy az is van ám, na meg a teljes pályavezérlés is a publikum elől elrejtve teszi a dolgát, gyakorlatilag csak a nappali normál világításért felelős világítótestek láthatóak. Fényeffektben a repülőtéri világításon kívül nekem a Bodeni-tó tökéletesen illúziókeltő fodrozódása volt a csúcs, na meg a vihar az Alpokban, természetesen megfelelően ijesztő hangeffektekkel kísérve.
   Amúgy az óriásasztal koránt sincs elzárva a látogatóktól, nyoma sincs asztalt védő üveglapoknak, egy olyan korlátrendszer veszi körül, melytől egyrészt nyugodtan tehet fotózni és még a fotóállványt is képes helyettesíteni. A korlátrendszerbe építve több kis emelvényszerűség található, ahonnan a legkisebbek is be tudják látni az asztal egészét, a korlát felső részén pedig a látogatók által kezelhető interaktív elemek "vezérlése" található.
   Interaktív elemből egyébként rengeteg van, melyek ingyen és bérmentve használhatóak, főleg a gyerekek nagy örömére, de vagy fél órát én is elszórakoztam ezekkel, beindítható és leállítható a teljesség igénye nélkül: sikló, katonai parádé, kisvasút a vidámparkban, verseny az ügetőn, a vidámpark játékai, fordítókorong(!), stb. Külön makettként látható a frankfurti főpályaudvar 1:40 méretarányban, az előtte közlekedő villamos szintén interaktívan vezethető:)
   A nagyteremből kilépve a mosdórészleg mellett (külön mozgássérült wc-vel, pelenkázóval, makulátlan tisztaság és persze grátisz) egy kisebb terem található a legkisebb látogatók részére kialakítva két LGB-s analóg körpályával, melynek szabályzóját szintén a vendégek forgathatják, állíthatják a kézi állítású váltókat, hatalmas Brio pálya és építőjáték, szintén nem a kisebb fajtából, továbbá igen kényelmes ülőalkalmatosságok.
   Összefoglalva: nagyon kellemesen megalkotott kis komplexum Miniland München, volt pár dolog, ami hazai élményeimből visszaköszönt, ami itt hatalmas újdonság volt, az a rendkívül látogatóbarát, gyermekbarát kialakítás és általánosságban a figyelmesség, kedvesség,  mindenkinek ajánlom az idelátogatást kettőtől úgy száztizenkét éves korig:)

Képek:

 A hátteret tessék figyelni, ahol a 2D egyesül a 3D-vel...

Repülőtér részlet, tényleg nagyon részlet:)

Sikló...

... amit működtetni is lehet...

... és rengeteg hasonló elem van:)

Frankfurt Hbf a "vezethető" villamossal:)

Korlátrendszer fellépővel, az interaktív elemek bemutatásával és vezérlésével, ilyen fellépőből három vagy négy is van...

A "játszószoba" egyik járműve...

...és az LGB-s ICE...

... meg az azt vezérlő trafó, a kép jobb és bal alsó sarkán a járófelület nem kevés gyermekek általi igénybevételről árulkodik, mert ezt itt szabad, sőt:)

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/miniland_munchen_2011

Video:

 

folyt. köv...

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr442914096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altavizsla 2011.06.22. 12:26:15

Hogy mennyire utállak a blogodért!! Vagyis inkább irigyellek amiatt ami benne van. Barétom. Ez volt minden álmom nekem is. Volt is egy nagy csomó cuccom, de el kellett kótyavetyélnem, mert se helyem, se pénzem nem volt. A PIOKO pályarajzokból, a 42-es bővített pályája egyszer meg is volt építve, csakhogy elmúlt az az idő, hogy nekem akkora külön szobám lehessen. 4 méter 13 centi hosszú volt, és a lehetségesnél sokkal több szerelvény futott rajta.

Hát ez van! Irigyellek tudd meg

Kecsubá

op tomi 2011.06.22. 12:54:21

Kecsubá, mi biztos nem fogunk összeveszni, köszi:)
süti beállítások módosítása