Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2011.11.04. 18:06 op tomi

Királyréti kisvasút sokadszorra...

Kiváló 

az időjárás, már hetek óta kényeztet bennünket, nintha nem is október vége-november eleje lenne, ezáltal a négynapos hétvégén Kismarosnak, aztán persze a kisvasúttal Királyrétnek vettük az irányt.
    Maga a kisvasút rengeteget fejlődött, kezdjük az elején, a kismarosi állomásépülettel: külső formája valóban kissé úgymond egyszerű, a belbecs viszont kiváló, kulturált jegy-és ajándékárusítás, új és tiszta mellékhelyiségek, nem biztos, hogy baj, hogy művészi külső formaterv helyett inkább a használhatóság dominál.
    A kisvonat új arculat szerinti festése nekem speciel kimondottan tetszik, annál jobban csak a relatíve pontos járatindulás, legjobban viszont a végre az utasszámot korrektül figyelembevevő szerelvényösszeállítás a közlekedtetett kocsiszámot illetően, na meg a személyzet kedvessége, udvariassága.
A felújított pálya jobb minősége utazás során kifejezetten érezhető és élvezhető:)
  Királyréti tartózkodásunkról túl sok mesélnivalóm nincsen, a levegő fantasztikus, az erdő a maga őszi színpompájában gyönyörű.
Lefelé relatíve hosszú, négykocsis szerelvénnyel jöttünk, melynek köszönhetően annak ellenére sem volt zsúfoltság, hogy a vonatos kirándulók jó része (persze velünk együtt) ugyanazt a járatot választotta visszaútra.
     Kismaroson még megnézegettem a Paphegyen készült új személykocsit, melyet Hivi hajtánypályás beszélgetésünk során „multimédiás kocsiként” említett, a multimédiából nekem speciel két, a kocsi fali faburkolatába épített lcd tévé volt látható, de biztosan van még ott más is, amúgy a szokásos, gusztusosan kivitelezett, viszonylag szerényen rugózó paphegyi kocsi, oldalán Nagybörzsönyi Erdei Vasút felirattal, merthogy a részleges pályafelújítás után ott fog majdan közlekedni.
    Summa summárum kellemes nap volt, a Királyréti Kisvasút szépen fejlődik, további sikereket kívánok nekik:)
    Néhány fotó a látottakról:
 
Érkezik a vonat...
 
Körüljárás után, elöl a nagybörzsönyi kocsi
 
Naplemente előtti sütkérezés Kismaroson
 
Nagybörzsönyi kocsi
 
"Multimédia" az ajtó felett...
 
Egy új kocsi új belseje:)
 
 
folyt. köv…  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr703354025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása