Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2008.11.02. 17:13 op tomi

Csörgős inga és egyéb hangicsálások, meg némi füst...

  Előző bejegyzésemben már említettem, hogy "megérkezett" az asztalra a Csörgő, digitális hanggal, világítással, úgyhogy most kicsit "csörgőzünk"...
  Először is az eredeti Fuggerth gépet szeretném megdícsérni, nagyon szép a futása, áramszedése remek, a hajtáslánc zajait persze, én is hallom, ez bejáratás után szépen csökken, járatást pedig bőven kap, lévén, hogy gyermekem kedvenc szerelvénye a Csörgős inga lett:) Mivel eredetileg 2,5-ös sínekre készült, a 2,1-es Rocoline sínrendszer kitérőire eleinte "felúszott" az alja, miután finom tűreszelővel kicsit lereszelgettem az alsó takaró műanyagból, sikerült megszüntetni a jelenséget. Két Bhv kocsiból, és egy BDt vezérlőkocsiból áll az ingavonat, a kocsik "természetesen" kaptak belső világítást, olyan jó kis "derengős", sárgás fényűt. A vezérlőkocsi funkciódekódert kapott, hogy menetirány szerint lehessen a fényszórót, és a zárfényt váltani, illetve a vezérlőfülke világítása is külön kapcsolható. A "Csöri" fényei is menetirány szerint válthatóak, a zárfény vontató üzemmódban kikapcsolható, tolóüzemben pedig csak a zárlámpák világítanak.... apropó, tolóüzem, meglepően jól, tartósan, és siklásmentesen bírja. Meg aztán van ám neki eredeti, classic Csörgőről felvett hangja, bezonyám:) Momentán az alapjárati hang a többinél jóval hangosabb a többinél, de a javított verzió már átvehető az egész digitalizálás "elkövetőjénél", Csíkos Maestronál, csak el kéne jutnom hozzá:)
  Az egész kis szerelvény egy 'velünk élő történelem", nagyon bírom, koszolni-koszoltatni nem vagyok hajlandó, egyszer majd a tartozékokat is felrakom, meg aztán nem ártana a kocsikba némi belső berendezés sem, csak tudnám, azt honnan szerezzek... 

      Arányos, jók a színek... tizenezerért egyenesen zseniális:)

  Vontatás lesz...

Csak a zárfény világít... bár a képen nem nagyon látszik:)

Esküszöm, az a legszebb, hogy a felső fény sokkal halványabb...

Vöröses derengés zárfény gyanánt... jó "mávos" lett:)

 Inga így...

Inga úgy...

Video: 

  Következő "versenyzőnk" a Piko mávos Taurusa, ő szintén új hangot kapott, ez az új hang érzésem szerint jobban visszaadja az 1:1-es Taurus jellegzetes hangélményét, ízlések, és pofonok persze különbözőek, mindenesetre íme az eredmény:

  Még egy kis mutogatás: Gützold MÁV 520-asom korábban már kapott némiképp "poroszosabb" hangot, most füstölő is került bele, ettől még ugyan nem lett belőle füstöt, és gőzt lihegő vasparipa, de azért jópofa a füstölős járatás, élethűnek nem nevezném az ilyen üzemmódot, maximum némileg illúziókeltőnek, bár ezen sokat ront az az érdekes  "mineknevezzem" hang, ami a füst kiszivárgását kíséri, és a Seuthe füstgenerátor normális működéséhez tartozik. Sebaj, játéknak jó, a gyerekek élvezik, videón speciel pont a füstből látszik a legkevesebb, de azért van video is, íme:

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/terepasztalom/page/3

folyt. köv...

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr64745836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárosi feri (törölt) 2008.11.03. 17:16:23

klasszak a hangok, de igazán tíz perc lenne feltenni a modellekre a kis kiegészítőket (kürtök, ablaktörlők, kapaszkodók).

Jobban mutatna, pláne ha így telibe fotózod őket, nem?

trainity 2008.11.03. 20:06:19

Szia!
Fuggerth kocsikhoz belso berendezest a BYG keszit.

op tomi 2008.11.03. 21:23:09

Köszi, jegyeztem:)

norbert85 2008.11.03. 23:36:04

Hali!

Jó a csőri. kiegészítők feldobják, meg ha a szélvédő gumiját kifested.
Csak annyit még, hogy itt a Lajosmizsei vonalon menetirány szerint is szokott működni a zárfény a gépen, a vezérlőn meg egy vörös -ezt a képen nem látom jól lehet így van. :)

Üdv

1.87 2008.12.16. 15:21:36

Szia!
Ha fuggerth vagonba keresel belső berendezést, itt nézz szét:
net-market.hu/cgi-bin/aruhaz/bygmodell/index.cgi?action=list&oszt=598&csop=675&num=0&onlist=25&brnt=0&valuta=0
egyelőre vezérlőhöz még nincs, de Ap By és Bhv is van nyersen, vagy festve.
Üdv: 1.87

op tomi 2008.12.16. 17:32:14

Köszi, azóta már megvan:)
süti beállítások módosítása