Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2012.11.06. 14:54 op tomi

Terep(sz)építés 2.

Bezöldültünk

rendesen, négy csomag világos-sötét Noch és két zacsi sötétzöld Jordan zuzmókeverék került a hegyre, azt mondanom sem kell, hogy az utolsó húsz négyzetcentire sajnos már nem jutott, legalábbis a betervezett részhez képest :)
    Az eklektikus hozzáállás megmaradt, lévén, hogy hárman háromféle elképzelés alapján helyeztük ki az anyagot, de legalább nem unalmas az erdőnk... Némi földutak építésével is próbálkoztam, továbbá csináltam kis templomkertet, viszonylag kezdetleges formában, bár amennyi látszik belőle, még jó is lehet, persze a kész állapottól még jó messze vagyunk. A folytatásban pótolom a kimaradt húsz négyzetcenti "zöldséget", majd konzerválásképpen az egész zuzmórettenetet alaposan lefújom hajlakkal, mielőtt egy szinttel lejjebb folytatnám az építkezést.
    Következzék pár kép mutatóba, a nem túl közelieken egész tűrhetően néz ki a hegyoldal :)

újterep 1.JPG

újterep 2.JPG

újterep 3.JPG

újterep 4.JPG

újterep 5.JPG

újterep 6.JPG

újterep 7.JPG

újterep 8.JPG

újterep 9.JPG

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/terepasztalom/page/19 és
                            http://indafoto.hu/optomi/terepasztalom/page/20  

folyt. köv...

3 komment

Címkék: Címkék


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr804889188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2013.01.18. 14:48:58

Szép!
Buta kérdés: mivel lehet ezt a zuzmót jól ragasztani?

op tomi 2013.01.18. 16:14:01

Mindennel :) komolyra fordítva: faragasztó, expressz faragasztó, ragasztópisztoly... mindegyikkel müxik...

Babitron 2013.05.27. 20:16:15

Szép!
Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csinálsz a növényzet alá földet? Egyszerű! homok! meg egy kis vízzel hígított faragasztó! úgy kell csinálni, hogy fogod, kiszórod a homokot a felületre (akár még a homokozóból lenyúlt homok is megfelel csak szitáld át :D ) valamilyen spriccolóval lefújod hogy vizes legyen (mert ha nem fújod le akkor a homok ilyen gömbökké áll össze) és a faragasztót kb 1:3 arányban kevered vízzel meg egy pötty mosogatószer se rön roszul, és ezeket egy fecskendőbe felszívod és finoman kicsöpögteted a homokra! nagyából vársz vele egy napot amíg teljesen kiszárad, és vagy lesepred, vagy pedig porszívóval felszívod a maradékot. Az eredmény magától beszél! :) (amúgy modellező vagyok szóval nem egy kis utcai kölök mond valami hülyeséget hanem ez egy kipróbált dolog! :D)
Ha szeretnél még ilyen apró trükköket akkor a mailcímemen elérsz.
süti beállítások módosítása