Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2008.01.23. 16:30 op tomi

Igazi gőzösök között

  Nem lehet mindig csak pályát építeni, meg aztán gőzmozdony ügyességi verseny is volt a Vasúttörténeti Parkban, úgyhogy szeptember közepén ellátogattunk oda. Bár a Parkban korábban is volt szerencsénk működés közben csodálni a füstöt, és gőzt okádó "vasparipákat", azért ez a nap más volt. A körfűtőház szinte összes "lakója" füstölt, a környék sejtelmes füstködbe, és gőzpárába burkolózott, szóval "fíling" volt, de nagyon:)     A versenyszámokról biztos, hogy nem szolgálok most újdonsággal, mert nekünk ugyan minden új volt, de állítólag évek óta ugyanaz a program, egy kis gyorsasági próba, tűzoltás kazánvízzel, sörösdoboz-egyensúlyozás a csatlón, kisasszonymentés, etc, úgyhogy szöveg helyett inkább képek következnek...

   Füst, gőzpára, sok-sok vasparipa

A szakállas úr nem lehet ismeretlen Bahn TV, Bahnorama TV rajongók számára:)

Gyönyörő, impozáns...Nurmi személyesen...

 Őt is nagyon bírtuk:)

 Néhány nem túl jól sikerült video is lett, sokan voltunk, és sokfelé figyeltem, de azért, ha valakit érdekel...

 Volt még egy programunk a Vasúttörténeti Parkban, nevezetesen a mikulásvonatozás, és a Mikulásünnepség, a szervezésről, és az egész rendezvényről csak jókat tudok mondani. Csodálatos régi kocsikkal utaztunk ki a Parkba, az ünnepség színhelyére, a szerelvény irdatlan hosszú volt, a gőzfűtés módfelett hatásos, ráadásul személyesen Nurmi Úr vontatott bennünket, a Mikulás hajtánnyal érkezett...az idén leszek negyven, de már most várom a következő Mikulást:)

  Ugye, milyen hosszú?...az első osztály ráadásul kényelmes is, de nagyon:)

 A gyerekek a '"csiliviliket" csodálták, a felnőttek a gépet

 Megérkeztünk a Parkba

Kis video:

"Méretes" képek:
http://indafoto.hu/optomi/magyar_vasuttorteneti_park

folyt. köv.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr94308815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modell 2008.01.28. 10:54:35

Hello! Érdekelne hogy a gutzold gőzősödet hol vetted, és mennyiért?!
Amugy nagyon jó a lapod!
Köszi!

Vika 2008.02.01. 10:15:27

Kéz alatt? Én úgy emlékszem kéz fölött adtam oda neked... :-)))

süti beállítások módosítása