Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2008.04.22. 19:16 op tomi

Minimális haladás otthon, amúgy meg MoJaHo a Füstiben...

  Még mindig a peronnal szórakoztam. A hosszabbítás elkészült, az mondjuk érdekes, hogy a tető nélküli hosszabbítás térkőmintás, a tető alatti rész pedig a gyári betonutánzat, ráadásul a tető eredeti kidolgozása sem tetszik, úgyhogy biztos, hogy nem ez a harc a végső, úgyhogy miniflexszel tetőcserére készülök, már rendeltem is tetőkartont, hátha... Mindenesetre néhány épület összerakása utáni tapasztalat alapján ki merem jelenteni, hogy egynémelyik egész pofás, a legtöbbjükön viszont bőven van még mit "tuningolni". Azért csak nekiláttam beilleszteni a peront, amihez viszont meg kellett vágni a vagyont érő ágyazatot, vérzett is a szívem rendesen, aztán meg a kezem, mert a gyárilag kavicsozott ágyazat vágásakor a legerősebb, legpontosabb ollóm is sűrűn kisiklott... viszont az ágyazatot már pár hónapja leragasztottam...sakk-matt, vagy inkább öngól. A dolognak az lett a vége, hogy a vágás girbegurbára sikeredett, melynek nyoma persze utólagos kavicsozással (ami egyébként is lenne), eltüntethető, de addig is némi családi összmunkával kikevert sötétszürke festékkel gátoltam, hogy az asztal színe az ágyazat, és a peron közt csúfosan "kiröhögjön" nevezzük terepépítési előkészületnek, úgy jobban hangzik:)

Ezt sikerült mázolni, erről a vakus képről talán nem derül ki, de ez az "akármilyen" szürkeség pont a peron, és az ágyazat szivacshordozójának színe közt van...hehe

Ilyen látószögből már végképp nem látszik a "disznóság", de a perontető ronda, és kész!

  A "peron-tetőcsere projekt" csak néhány hét múlva indul, mert a webshopnak, ahonnan rendeltem, nincs raktáron, de nem rendelem mástól, csak tőlük, hogy miért, a mojahós beszámolóból remélem, majd kiderül.

   Szóval...Modell, Játék, Hobby, vagyis MoJaHo, már tavaly is készültünk ide, de valamiért csak most jutottunk el...hát, a helyszín ugye a Vasúttörténeti Park (az egyik indexes fórumozó Romkertnek hívja, és ez nagyon nem tetszik), ahol kiállítás nélkül is nagyon jól szoktuk magunkat érezni, tehát a helyszín telitalálat. Mivel MoJaHo a kiállítás neve, meg a jellege is, magyarán nem csak vasútról, vasútmodellezésről szól, ezért most nem érzem úgy, hogy négytagú családunkban már megint a "lányok" húzzák a rövidebbet, bár nejem "pofavágásban" verhetetlen, de ezúttal megúsztam... A Park állandó programjait ezúttal (a kerti vasút kivételével) nem vettük igénybe, mert látogató, sorbanálló mindenhol bőven volt, viszont a Csajka sínautó üzemelt, ezt viszont kipróbáltuk, igaz, hogy erre is vártunk vagy fél órát, de érdemes volt:)

  Valamit tudtak a szovjet mérnökök, akkor is, ha "Ámerikábul" lopták...



  Előtte azonban bekukkoltunk a fűtőházba, végül is semmi extra, "csak" 001, és 006 Nohab istenségek...állapottól (mármint az Övéktől), és hangulattól (mármint az enyémtől) függetlenül lenyűgöznek ezek a sínen járó "istenek"...kattintottam is párat, és a képeket felraktam a "Nohabos" topicba, egy, nem túl jóindulatú megjegyzés persze volt, de az életben nem fogadtak még topicban ekkora örömmel bátortalan soraimat, és a képeket, amik még különösen jónak sem mondhatók...a Nohab topic befogadott, nem is akárhogy, az optamásos nick volnék én, a reakciók nagyon jólesőek, tessék csak beleolvasni:)

 http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9118421&go=78404117

  Az Orient Csarnokban, a kiállítás színhelyén aztán minden volt, ami szem-szájnak ingere, kreatívjáték-hegyek a "lányoknak", vasút- repülőgép- hajómodellek, azok kiegészítői... húsz percen belül zúgott a fejem a látnivalóktól, információktól, úgyhogy a biztonság kedvéért megebédeltünk a Nosztalgia Kávéházban, gasztronómice nem volt nagy durranás a fagyasztott csirkemell hasábburgonyával, de a kulturált étkezés lelkes híveként nagyra értékeltem a tömeg ellenére kedves, figyelmes kiszolgálást, és a bőséges adagokat. ellensúlyozták, sose rosszabbat. Ezek után újfent fejest ugrottunk a kiállításba, a teljesség igénye nélkül sorolnék csak fel néhány standot: a legnagyobb Modell & Hobbyéké volt, gyakorlatilag "címszavakban" lefedve a MoJaHo teljes kiállítási jellegét, Deákék vitrinjeiben nagyon jól mutattak saját modelljeik, a Viessmann standja gyakorlatilag Modellkit volt, élén az Erkel utcai üzlet mindig jól öltözött vezetőjével, na meg az állítólag teljes Viessmann kínálattal, Commander bemutatóval, a Déli Modellvasút a Mehanót népszerűsítette, volt egy-két hely, ahol számomra nem derült ki, hogy a cég forgalmazóként, importőrként állít-e ki, az egyik ilyen helyen viszont sűrűn megszórták az aprónépet édességekkel, nekünk speciel Roco gumicukor jutott:) ...volt még gokartpálya pedálos gokarttal, ugráló vár, trambulin, héliumal töltött "óriásfrizbi" négyezerért!, apró helikopterek röpködtek mindenfele (egy beugrott a szatyromba ötezerért, gyerekkoromban ilyen nem volt, hát ennyi eszem van, na), meg mindenféle távirányítós tankok, hajók, versenyautók, mindenféle kreatívkodós ízék, amiknek a lényegét többször kell elmagyarázni, amíg megértem, szóval irdatlan kínálat mindenből, megannyi pénzköltési lehetőséggel...végül is ezért találták ki az egészet:) 

  Szerencsére ide is eljöttek a veresegyházi modellezők büszkeségükkel, a CSD motorvonattal, melyet működés közben is lehetett tanulmányozni, vagyis inkább a megcsodálni kifejezés illik ide, nem véletlenül...   

 Ritka rossz képet sikerült csinálnom, mondjuk, ezt amúgyis látni kell, fantasztikus, és nem csak az 1:10-es méretarány miatt:)

  A szabadtéren közben időnként, talán óránként RC távirányításos, elektromos, ill. robbanómotoros autókkal, repülőkkel tartottak bemutatókat a forgalmazók, nem az én műfajom, de nagyon látványos, na, ilyen sem volt gyerekkoromban:) 

  Nem síneken megy, úgyhogy megette a fene, de azért jól néz ki:)

  A legnagyobb durranás - nekem legalábbis - egy tatabányai székhelyű, vasút- és egyéb modellek, és kiegészítők forgalmazásával foglalkozó cég standja volt, nem is a forgalmazott termékek miatt (Auhagen, Busch, Faller, legalábbis ami engem érdekel a kínálatból), hanem azért, mert érdeklődő gyerekeket ismertettek meg a modellházak összeépítésével, tették mindezt végtelen türelemmel, ráadásul az elkészült "alkotást" ingyen, és bérmentve haza lehetett vinni! Szerintem nagy ötlet volt, engem mindenesetre teljesen meggyőztek, úgyhogy innentől webshopjuk rendszeres vásárlója is vagyok,  istenem, nálam az ilyen "marketing" nagyon bejön.

   "Mesterek" alkotás közben:)

Ez pedig már a kész "mű" otthon

  Gyerekem a házikó összerakása után visszament, mondván, hogy építene még egyet, minthogy záróra felé jártunk, a következő összerakás elmaradt, viszont kaptunk még egy házikót ajándékba, "legalább ezt hadd fizessem ki" szabadkozásomat udvariasan elutasították... szóval, én még ilyet nem láttam:)

  Ezek után már csak annyi történt, hogy hullafáradtan hazamentünk, este senkit sem kellett ringatni, másnap pedig összeraktuk a kettes számú modellházat is:)

"Méretesebb" képek:

http://indafoto.hu/optomi/modellvasut

folyt. köv...

1 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr20437567

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Satra 2008.04.25. 09:08:59

Melyik ez a tatabányai cég, ill. mi a webáruházuk címe? Kösz.
süti beállítások módosítása