Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2008.08.06. 12:18 op tomi

Csúcskiállítás az Északiban, és 60. jubileum Hűvösvölgyben

   Sok újdonság nem lesz ebben a postban, fórumokon, weblapokon már mindent megírtak az északis kiállításról, főként pozitív felhanggal, ehhez én is csak maximálisan csatlakozni tudok... ennyi szép asztalt egy helyen, ennyire stílusos környezetben én még nem láttam, ráadásul ottlétünkkor minden asztal maximális teljesítménnyel "üzemelt", tényleg klassz volt:)
    "Szakmai szemmel" nem is emelnék ki semmit, már csak azért sem, mert egyik-másik gyönyörű asztal láttán mindig ráeszmélek saját "kocamodellezői" mivoltomra, viszont külön örültem a keskeny nyomtávon "előadott" Mk-48-as, C-50-es, és egyéb kisvasúti gépek, és kocsik látványának, a Balatonfenyves GV modult pedig külön jó volt látni viszonylag friss kisvasúti  élményeim után. A helyszín is telitalálat volt, negatívumként a kánikulát tudnám megemlíteni, ami persze nem a szervezőkön múlt, meg jó lett volna a nosztalgiabusszal átmenni Hűvösvölgybe, de a busz indulása előtt tíz perccel már minden hely betelt, lehet, hogy nosztalgia helyett jobb lett volna bkv-s csuklós... persze akkor oda a "nosztalgia-fíling"... meg más cég is, mindegy, így jártunk, a kiállítás meg így is nagyszerű volt:)

   Impozáns asztal, impozáns csarnok, impozáns "nagyvasak"...

Egy szép, és igényes részlet...

Meg ez is... modulrészlet...

Egyik "szívemcsücske"

Meg a másik:)

Nem bírtam ki, csak idetettem a képet az eredetiről is:)

Nagyszerű viadukt

Képen se rossz, de közelről pláne "ájulás" volt:)

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/nemzetkozi_vasutmodell_kiallit

   Aztán valahogy átkeveredtünk Hűvösvölgybe, ahol színpad, és nagy ünnepi hangzavar fogadta a "nagyérdeműt", na, meg szabad bejárás a vontatási telepre, meg a fűtőházba...
   Én asszem, úgy ötéves koromban ültem először az akkor még "Úttörővasúton", viszont most, harmincöt évvel később sikerült ide először bejutnom, és első blikkre lenyűgözött a rengeteg kiállított jármű, leginkább persze gyermekkorom mozdonya, az Mk-49, amely most ígéretes állapotúnak tűnt, gondolom, előbb-utóbb "bevethető" lesz a nosztalgiaflotta leendő járműveként... Kisvasúti viszonylatban rengeteg személy- és teherkocsi sorakozott a síneken, a kézihajtány, és a 490-056-os gőzös szinte ingajáratban forgolódott a telepen, és a fordítókorong is üzemelt, de volt keskennyomközű sínautó is, számomra viszont a legmeglepőbbnek a "Gyv-színű" C-50-es bizonyult:) A fűtőházba beérve  megcsodálhattuk a (valőszínűleg) pályamesteri motoros hajtányt, ill. az egyik, alighanem  műszaki okból ott tartózkodó Mk-45-öst is, melynek méretei így, épületen belül fotózva "kisvasutas" szemmel, pláne egy C-50-es után még hatalmasabbnak tűntek.
   A végén átvonatoztunk a menetrend szerinti járattal a Széchenyi-hegyre, a nyitott kocsikban a fák közt kanyarogva már nem is tűnt olyan vészesnek a kánikula:)

A takaros kis gőzös folyamatosan járt fel-alá...

C-50-es, megszokott külsővel

Döbbenetem tárgya... "Gyv-színű" C-50-es:)

Tuti kis verda:)

A kis hölgy gyönyörű:)))... de meglepően jó állapotú az Mk-45 régi fényezése is ... belül mi lehet?...

Oda, és vissza a végtelenségig... a hajtány aztán tényleg megállás nélkül ment:)

 Mintha most jött volna ki a gyárból...

Neki nagyon örültem... ha majd elindul "saját erőből", még jobban fogok:)

Aksi híján nem lehetett beindítani, de a gyerekek így is élvezték

Fűtőházi "csendélet"... na jó, csend aztán nem volt:)

Találkozás, úton a Széchenyi-hegy felé

Ja, blogoláskor publikálás előtt mindig megnézem az "illetékes" honlapokat, és ezt a képet találtam a www.gyermekvasut.hu oldalon... a piros körben jómagunk:)

"Méretes" képek:  http://indafoto.hu/optomi/kisvasutak_2

Video (ezek most különösen gyengék, és rövidek, nagyon meleg volt, sorry):

folyt. köv...
  

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr54603361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence 2008.08.07. 15:16:07

Nagyon jók ezek a fényképes élménybeszámolók, én ezeken keresztül utazom :)
Asztal hogy áll? A járműpark fejlődése nagyon lehagyta vagy csak a látszat csal? :)

op tomi 2008.08.07. 15:27:49

Az asztal kezelőpultra vár, régóta, és nagyon... tán olvassa a "pultkészítő" mesTTer is a kommentet... aztán mennék tovább a fordítókoronggal, meg a terepépítéssel:)

dennis 2008.09.01. 20:22:21

a modell balaton fenyves állomáson lemaradt az f betű
süti beállítások módosítása