Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2009.02.04. 17:55 op tomi

Működik az irányítópult, yess:)

   Hát megértük!
   Kábelkötözgetések, forrasztgatások, próbálgatások, izzólámpák festegetése, mindenféle csinosítgatások... nálam nagyjából erről szólt az utóbbi két hónap, legalábbis ami a szűken vett vasútmodellezést illeti. A legjobban a végső bekötéstől fáztam, bár próbáltam mindent elkövetni annak érdekében,  hogy a terepasztalra történő végső rácsatlakozás a lehető legegyszerűbb legyen, főleg logikailag, tehát összedugjuk = müxik:)
   Ki kell emelnem a háromeres Roco kábel, és a hozzá való szerelhető csatlakozóhüvely zseniális voltát, melybe csak bele kell dugni a váltó, vagy kocsilekapcsoló lapos dugaszát, és onnantól a "delej" továbbítása gyakorlatilag elhibázhatatlanul megoldott... nekem nagyon bejött.
A kb. negyven darab háromeres kábel állítópult felé eső vége százhúsz darab banándugóban végződik, szóval pár óra azért ráment a "végszerelésre", viszont minden klappolt, úgyhogy azóta csak vonatozunk:) Jellemző módon nagyfiam egy óra elteltével évek rutinjával kezelte a pultot, de legalább tudok tőle kérdezni "szerény művem" működésével kapcsolatban:)
   Azt persze tudom, hogy a váltók kattogása egy profi modellezőnek "csípni szokta" a szemét, valóban élethűbb a padló alatti motoros állítóművekkel vezérelt kitérők mozgása, arról nem is beszélve, hogy maga az egész analóg állítópult az ő kis színes izzólámpácskáival egy időutazás, nagyjából az ezerkilencszázhetvenes évek magyar vasútmodellezésének világába, viszont így is jókat játszunk:)
   Tervezem valami videó elkövetését is, amely érzékeltetné, hogy mennyivel "mozgalmasabb" lett a terepasztal így, az állítópult használatával, nemsokára meglesz...

Nnakérem... ezittaz:)

"Karácsonyfa"... meg fordítókorong-vezérlőtárcsa, a bal felső billenőkapcsoló a pálya áramtalanítására szolgál...tudományos, vagy mi:)

 Néhány "szerencsés" a negyven darab háromeresből:)

   A végére néhány "bónuszkép": a telefonomban volt néhány kép a tavalyi Mikulásvonatról, sem a telefonos fotók, sem a képi beállítások nem túl szerencsések, de úgy gondolom, mindenképpen van helyük itt, a blogban. Az előző, 2007-es hasonló rendezvényen még komplett családilag képviseltettük magunkat, idén kislányommal ketten voltunk, hogy ki kísért kit, annak megválaszolására nem vállalkozom:)
 

"Vonóerőnk", a 204-es gőzös, pöfögése nagyon hangulatos volt...

 Szó se róla, volt némi füst:)

Ő már a Rába motorkocsi, ilyet is tudott egykor a magyar járműipar...

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/terepasztalom/page/4 és
                       http://indafoto.hu/optomi/magyar_vasuttorteneti_park/page/2

folyt. köv...

2 komment · 2 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr4922771

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: social media marketing strategy 2017 2018.01.09. 19:54:19

Jelentés a központnak: Kőkortól a cyber térig II. - Web Koncept

Trackback: social media marketing strategy plan 2018.01.06. 15:14:20

Programajánló: bemutatkozik a Számítógépes Társadalomtudomány (Computational Social Science) témacsoport - Kereső Világ: keresés, szövegbányászat, big data

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mega71 2009.02.07. 10:07:32

Nagy érdeklődéssel követem a terepasztalod alakulását. Gratulálok a kezelőpulthoz. Számunkra (a fiam meg én) a terepasztal hely hiányában egyenlőre vágyálom. Addig gyüjtjük a szerelvényeket :) Amiért írok az az, hogy pár fotót tennél fel ismételten ahol a pálya nyomvonala, készültsége egyben látszik. A látvány érdekelne a jelenlegi állapotról. Köszi.

op tomi 2009.02.07. 17:47:56

Köszi a gratulát... "egybenképeket" pár hétig még nem tennék fel, mert nagy a kupi az asztalon, talán majd márciusban:)
süti beállítások módosítása