Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2009.06.04. 16:54 op tomi

V43 az asztalon, és gyermeknapi csúcsforgalom a Gyermekvasúton

   Nagyon kevés időm volt mostanában fotókkal, videókkal "sakkozni", szegény V43 az 1:1-es gépről felvett eredeti hangjával már vagy egy hónapja az asztalon "hangoskodik"  (powered by csíkosháTTú), de csak most tudok róla postolni.
   Ahogy korábban mások már megírták a gépről, finomabb a futása, mint a korábbi Fuggerth Szilinek, bár személyes összehasonlítási alapom nincs, a Csörgőmhöz képest  viszont feltétlenül kellemesebb járással bír:) Azt nem mondom, hogy szinte némán "ketyeg", de valóban kevésbé zavaró a fogaskerekek "darálása", mint az M41-nél.
Vonóereje kifejezetten rendben van, a három "halbit", amit "utánakötöttem", gond nélkül viszi, az emelkedőn is alig lassul, ami nem rossz egy tapadógyűrű nélküli modelltől. 
Az első pár napban után egy pályaelhagyást követően történt némi malőr, de aztán EVM "szaktárs" kézbevette a mozdonyt, melynek köszönhetően megjavult, amit valószínűleg én rontottam el. Az eredeti műanyag kapaszkodók és egyéb kiegészítők nem kerültek fel a mozdonyra, már nem is fognak, mert kap majd kis "tuningot" fent említett EVM Maestrótól, hasonló terveim a Csörgővel is vannak...
   A hangdekóderből viszont fenemód életszerű hangok jönnek, nem tudom, ki mit szól hozzá, szerintem Csíkos nagyot alkotott, tessék csak "megkóstolni":


Indulásra készen...

"Halbis" szerelvény

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/terepasztalom/page/5

   Nem terveztünk be gyermeknapra "úttörővasutat" (bocs, nálam már asszem, marad ez az elnevezés), de a programunk úgy jött ki, hogy mindenképpen a környéken volt dolgunk, az időnkbe viszont belefért a látogatás, úgyhogy május utolsó vasárnapján délelőtt az esős, nyirkos időjárás ellenére vonatoztunk egyet, nem túl hosszan, Hűvösvölgy-Szépjuhászné viszonylatban, de érdemes volt. A járatok mindkét irányba félóránként közlekedtek, az Mk-45 vontatta járatok mellett a 490,036, és a 490,056-os gőzmozdonyok is kétkocsis szerelvényeket továbbítottak, a Gyv. járműparkjának (a nosztalgia motorkocsi kivételével) zöme végig "porondon" volt, csak kapkodtuk a fejünket a nem mindennapi forgalom láttán.
A tömeges érdeklődés ellenére kulturáltan utazhattunk, a gyerekek ráadásul ingyenesen, köszönet a felnőtt- és gyermekvasutasoknak, hogy ilyen profi bonyolították le a gyermeknapi "csúcsforgalmat", szép volt:)
   Végezetül jöjjön néhány kép az eseményről, mindenféle komment nélkül:

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/kisvasutak_2/page/5

folyt. köv...     

   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr211163662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása