Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2009.10.25. 17:33 op tomi

Mozdonyfesztivál és Skanzen

   Akkor lássuk ezt a rövid "töltelék" anyagot, amit a korábbi postban említettem:
   IX. Közép-európai Mozdonyfesztivál (nekem a korábbi Gőzmozdony Grand Prix találóbbnak tűnt), de sebaj. Persze kertivasúttal kezdtünk, a kisgőzös első utasa elsőszülött utódom volt, feszített is a "pilóta" mögött, mint pók a lucernásban:)
A kétnapos rendezvényt a második napon tudtuk csak meglátogatni, a mellékvonali gőzösök versenynapján, melynek két magyar és egy szlovák "versenyzője" volt, oszt' csókolom:) Szerencsére az osztrákok 109-es gépe kivételével ott parádéztak a nagygőzösök is, úgyhogy fotóznivaló akadt. Nagyfiam rövid ismeretterjesztő látogatást tett "Nurmi Úr" vezérállásában, megpróbálkoztunk feljutni a gyönyörű német gépre is, de rengetegen vártak hasonló céllal, úgyhogy azt a látogatást már kihagytuk. 
   A kis és nagy gépek pózolása a fordítókorongon látványos volt, a kisgőzösök versenye viszont nekünk uncsi volt, egy kicsit fotózgattunk, videózgattunk, aztán hazajöttünk:)

 A nap első gőzöse:)

Szépek, ugye?

Nagyok és erősek

A gyönyörű 109. 109

Ez bizony a német gép, ordít is róla messziről:)

Ezt a füstöt megkaptuk, jó közelről:)

Ő volt a szlovák versenyző

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/magyar_vasuttorteneti_park/page/3

Video:

  
Volt egy utunk, ami véletlenül alakult, nevezetesen áttúráztunk Szentendrére pizzaevés céljából, és annyira jól álltunk idővel, hogy megkockáztattuk a Skanzen meglátogatását helyi tömegközlekedéssel... izé... az oda-vissza út a várakozások miatt bőven több volt, mint amennyi időt a létesítményben töltöttünk, na meg a hiper-szuper váróhelyiségben húsz percig araszoltunk a sorban, amíg végre a pénztárhoz jutottunk, hogy méregdrága belépőnket megváltsuk a múzeumba.
   A BcMot jópofa volt, tulajdonképpen miatta jöttünk, végigmentünk a teljes pályán, a személyzet kedves, közvetlen, naná, hogy felkéredzkedtünk a vezérállásba... ennyi rémlik az egész skanzentúráról, meg ez az egy fotó, amit telefonnal "lőttem":) 

  
folyt. köv...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr621474245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása