Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2009.12.27. 16:49 op tomi

Karácsonyi mindenféle...

   Az idei karácsonyozás a korábbiaknál csendesebbre sikeredett, mivel a potenciális vendégek nagy része lázasan küzdött a vírusai ellen több, mint kétszáz kilométerre tőlünk.
   Nekem régi vágyam volt már, hogy egyszer ilyentájt körbenézzünk  székesfővárosunk  karácsonyi fényekben pompázó Belvárosában, ráadásul a BKV honlapján találtam némi kötött pályás ínyencséget, nevezetesen ezt:

   A javasolt programot közfelkiáltással megszavaztuk és a Hernyóval bevonatoztunk a Nyugatiba, ahol felkerestük az aluljáró összes BKV pénztárát családi jegy vásárlásának reményében, de csak a forgalmi ügyeleten sikerült jegyet vennünk, persze nem családit, nehogymá' jól járjon az amúgy becsületes jegyvásárló utas:-( Közben meg kitört a nyári zivatar, dörgéssel, villámlással, szóval tényleg megbolondult az időjárás, úgyhogy "csikivilik" nézegetése helyett Combinózással töltöttük ki a karácsonyi villamos indulásáig fennmaradó időt. Amikor már a képen látható díszes villamos felbukkanására vártunk a Jászai Mari téri végállomáson, megszólalt az utastájékoztató hangosbemondó és bejelentette, hogy az általunk várt járat nem fog közlekedni... Eddig sem voltam a BKV nagy híve, de a fentiek alapján erre már esélyt sem látok.
   Hazafelé viszont vonatunk kellemes meglepetésként egy Flirt volt, amely gyakorlatilag némán, kényelmesen ringatva repített haza minket, az állomásokat fényújságról  olvasgathattuk, de a biztonság kedvéért széphangú néni is mondta, a gyerekeim a nejemmel budivizitet is tartottak, hát a klotyó is fullos volt, szóval tiszta XXI. század fílinget sugárzott az egész, leszálláskor az volt az egyöntetű családi vélemény, hogy le van sz... -va a karácsonyi villamos, a "Flirtölés" megérte az utat:) 
(Nagyon óvatosan idézem csak vissza, hogy két évvel ezelőtti első Desirós utazásunk az esztergomi vonalon hasonlóképpen lenyűgözött bennünket, ezzel szemben az idén tavasszal "elkövetett" esztergomi utunk alkalmával állt a vizelet, áradt a bűz a Desiro mellékhelyiségében, én azért kicsit féltem ezeket a szép motorvonatokat egynémely  alulkulturált viselkedésű utastól, a "mávos" állagmegóvásról már nem is beszélve.)
Ja, meg kis update, remek cikket találtam, ez egy jó kis Keleti pályaudvaros életkép, ritkán és önhibámon kívül, de úgy évente egyszer megfordulok ott:  
http://nol.hu/belfold/20091229-keleti-eletkepek
Na, akkor most jöjjön pár kép Stadlerék remek motorvonatáról:   

Itt még csak gyönyörködünk, miután beértünk a Nyugatiba...

Ez viszont már a mi vonatunk hazafelé, belülről... a székek amúgy nem túl kényelmesek, de az egész utastér tisztaságot, rendezettséget sugároz és fényárban úszik minden:)

 Ezzel a képpel a művész alighanem valamit üzen, csak elfelejtette, hogy mit:)))

  "Delfinek" összekapcsolódva Dunakeszi Gyártelep megállóhely fényeinél...

 ... és elment a vonat:)

   Aztán még az is van, hogy az asztalon forgalomba állt harmadik NoHABunk, Huszaska, természetesen csíkosháTTú-féle hanggal, video még nincs róla, de a 19-es is ezen a hangon dohog, ha valaki még nem hallotta volna, íme:



   Naszóval, ez lenne a Roco azon mávos NoHABja, ahol a bajuszcsíkok kicsit furán futnak, holott a 14-esnél ezt még kiválóan megoldották, a lezárt tartozékos zacsi csak három darab visszapillantó tükröt tartalmazott, ill. az átalakított pályán helyhiány okán beillesztett R2-es íveket sem veszi egyik irányból, csak megfordítva, mert a forgóvázak sem nyílnak egyformán... ettől függetlenül imádom, pláne, hogy így hárman már NoHAB  flottát alkotnak. Lehet, hogy az én ízlésem van némileg kitekeredve, mert ennek a gépnek a birtoklása hibái ellenére is óriási öröm számomra, ehhez képest a hozzám képest jóval profibb "kollégák" által óhajtott, és kötelezően beszerzett Roco Haydn Gysev Taurus megvásárlása nálam még csak fel sem merült, valahogy nem jön be, nem hoz lázba (bár érdekes, hogy ezzel EVM "kolléga", a magyar vonatkozású modellek avatott gyűjtője ugyanígy van)... 
   Gyártottam pár fotót a "triumvirátusról", tessék nézegetni ja, és B.Ú.É.K!

 Hülye vagyok, vagy mi, ez lenne a "slágercucc", modellben is szép, de egyszerűen nem tud lázba hozni...

 Az a baj, hogy Huszaska bajusza már ezen a képen is szembetűnően... izé...:)

  ... de azért impozánsak így hárman:)

  Ezt a képet meg egyenesen imádom:)

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/nagyvasut/page/5 és
                            http://indafoto.hu/optomi/terepasztalom/page/7

folyt. köv...          

    

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr721626381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.11.12. 15:22:16

Nohabok nekem is nagy kedvenceim, már elég rég szeretnék egyet, erre most már nem lehet kapni :'(
De szépek így együtt!
süti beállítások módosítása