Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2010.05.23. 11:25 op tomi

Modell és makett show

   Május 7-9. között rendezték meg a Modell és Makett Show 2010 elnevezésű, asszem, újólag életre hívott rendezvényt az Újbuda Centerben.
   Huszonéves koromig arrafelé laktam, aztán tizenvalahány évig nem volt dolgom a környéken, szóval kellemes meglepetés volt már magának a teljesen megváltozott környéknek is az újra felfedezése, de a kiállítás helyszínéről is csak pozitívan tudok nyilatkozni. Először is volt ingyenes, tágas parkoló (jó, tudom, bevásárlóközpontoknál ez már csak így van, de méretes piros pont a helyszínválasztásért akkor is jár), másodszor kóválygás nélkül, segítő irányítással lehetett odatalálni a termekbe. Amúgy a parkolóban járműbemutató volt, tűzoltósági, rendőrségi járművekkel, mentőautóval és gyönyörűséges régi Ikarusokkal, ott is érdemes volt sétálgatni. 
   A termekből pedig, melyekben a tényleges modellkiállítás volt, kettő volt, eredetileg alighanem építés alatt álló helyiségek, viszont pont azon a készültségi fokon, amely a rendezvényt már kényelmesen, szellősen, sőt komfortosan lehetett megrendezni, a méretek okán ezért sok szép, méretes terepasztal fért el jól körbejárhatóan, ezért alaposan szemrevételezhettük őket.
      Többször megfogadtam már, hogy a fotókhoz beazonosíthatóan dokumentálom az asztal készítőjét, készítőit, ez a szokott módon nem jött össze most sem, úgyhogy jönnek a képek a sok szép asztalról, az alkotóktól ezúton kérek elnézést, hogy a saját hibámból nem tudok senkit név szerint megnevezni:)

LGB asztal, szó szerint asztal, nem a földön futnak az impozáns gépek és a fotósnak sem recseg a dereka:)

Sőt, ez egy terepasztal LGB módra, mér csak a méretek okán is élmény közelről nézni...

Kis asztal, precíz kidolgozás, piros-fehér "mávos" padok a peronon, ez széép:)

Noch dazu füstöl az állomás kéménye:)

Német témájú digitális irányítású asztal, aprólékos kidolgozottság, lehet, hogy Maerlkin, mert...

... Maerklin Central Station adja a vezérlést.

Egy különlegesen szép vitrinmodell...

Gyermekvasút forgalmi telep Csehmodelles gördülőanyaggal, ha jól tudom...

Ez is szépen alakul:)

Asztal villamosokkal, a képen nem látszik, de a Faller Car System is bemutatásra került...

Ikarus 180... bár nem síneken megy, de nem hagyhattam ki...

... és tessék elképzelni, én ilyenen még utaztam a budapesti 1-es vonalán, ami már régóta nem is létezik:)

"Méretes" képek:  http://indafoto.hu/optomi/modellvasut/page/4, és
                              http://indafoto.hu/optomi/modellvasut/page/5

folyt. köv...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr22024746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása