Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2008.01.05. 09:48 op tomi

Nagyvasak közt: Vasúttörténeti Park

  Még mindig az előzményeknél tartok, úgyhogy ezúton kérek elnézést attól, aki a modellezésre kíváncsi, de a Vasúttörténeti Park nem maradhat ki az előzmények sorából. Állítólag a mi Parkunk egyedülálló kezdeményezés Európában, nincs kellő rálátásom a környező országok hasonló létesítményeire, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem foglalnék állást.

  Annyi biztos, hogy 2006 őszén voltunk ott először, meg az is biztos, hogy a téli zárás előtt még megfordultunk ott párszor.   

Kislányom, kisfiam, és a kertivasút "mozdonyvezetője" 

Kislányom nagyon bírta a kertivasutat, és a játszóteret, kisfiam illően tátotta a száját velem együtt mindenen, bár Gyula bácsi LGB-vasútja, és a modellvezetés különösen bejött neki, és a Park "fílingje" mintha még nejemre is hatott volna, na, nem túlságosan, csak úgy éppenhogy, de az is valami:) 

Azért ezek tényleg nagyon nagy vasak 

Szóval, nagyon érdekes itt sétálgatni, van benne történelem, technikatörténet, ugyanakkor működő vasútüzem is. Gőzöst pl. állítólag láttam gyerekkoromban, persze, kellett, hogy lássak, de mit csináljak, ha egyszer rég volt, és nem emlékszem rá.

Na, itt aztán láthatok dögivel...félelmetes, lenyűgöző, és gyönyörű. A pár éve vasútvonalainkról eltúnt Nohab a gyengém, jó itt újra találkozni vele, szintúgy a classic Púpossal, és a magyar, és külföldi vasúti járműgyártás egyéb gördülő, sőt működő emlékével.

"Elvarázsolt professzor"       

Mivel itt "törzsvendégek" vagyunk, a későbbiekben még mesélek itteni élményekről, a 2007-es Mikulásvonatozásról mindenképpen, de ne ugorjunk ekkorát az időben...

legközelebb már tényleg lesz vasútmodellezés:)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr2285385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása