Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2008.07.16. 15:53 op tomi

Nagybörzsönyi kisvasút

   Július második vasárnapjára eluntuk a dögmeleget, meg korábban is terveztük már, hogy felautózunk Nagybörzsönybe egyszer akkor is, ha meleg lesz, lévén, hogy a kisvasút pályája valóban abszolút erdei, relatíve "UV-mentesnek" tekinthető... Annyi malőrt azért csináltam, hogy elnéztem az utat odafelé, úgyhogy - mivel ezt viszonylag későn észleltem, ezért a kisvonat indulásáig kevés időnk maradt - a vezetési stílust a helyes útirány megtalálása után némileg ralisra kellett vettem, gépem bírta, "utasaim" gyomra diszkréten liftezett, de két perccel a menetrend szerinti indulás előtt megérkeztünk a nagybörzsönyi kisvasúthoz:) 
   Az indulás percre pontos volt, Nagybörzsönyben szerencsére ez a "divat", bár annyi rugalmasság jellemző, hogy a láthatáron lévő utas orra elől nem szokott elhúzni a szerelvény, mindazonáltal a pontosság a jellemző. Számításaink bejöttek, kifejezetten kellemes idő volt a vonaton, az erdőn kívüli kánikulához képest feltétlenül. Viszonylag sok volt az utas, három kocsival kanyargott a C-50-es. Számomra mindig meglepő, hogy ilyen kanyargós, és meredek pályán ez a "papíron" valami nyolcvan lóerős, kicsi, könnyű, és nem is igazán fiatal "mozdonyka" milyen jól teljesít, imádom a hangját, főleg, ha néha megszólal a kipufogósíp, a sebességváltás rántásait pedig kifejezetten élvezem, kell a fenének a hidraulikus erőátvitel:)
   Mivel ez a járat 12.15-kor indult Nagybörzsönyből, visszaútra a 15.50-est néztük ki, hogy valamennyi időt Nagyirtáson is tölthessünk, alapvetően gasztronómiával, bár legközelebb talán már túrázunk is... Dunakanyar panorámája fentről... ilyesmi:)
   A kisvonat megérkezése előtt jóval visszaértünk a nagyirtási "állomásra", fotózgattam kicsit, sikerült megörökíteni a vonat érkezését, lefelé menet is buzgón kameráztam, "lőttem" egy csúcsfordítós videót, és kicsit sikerült beszélgetnem azzal az úriemberrel, aki lejtmenetben fékezés közben a pálya egyes részein a felépítmény minősége okán buzgón "hányta a keresztet", később a kisvasutas topic kapcsán felvettem vele a kapcsolatot, nos, ő volt "gGabesz", irdatlan sok topichozzászólás tulajdonosa, gyakorló "kötött pályás" szakember.

Vékony "játék" sínek... még bírják... bírják?

 "Szerelvényünk" a félárnyékban

  Lehet, hogy doboz, lehet, hogy régi... nekem szép:)

Közvetlenül indulás előtt

 Megérkeztünk Nagybörzsönybe

Némi video:

 

"Méretesebb" képek:  http://indafoto.hu/optomi/kisvasutak_1

folyt. köv...

             

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr64571131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gGAbesz · http://www.kisvasut.hu/nagyborzsony 2008.07.18. 06:04:32

Az idén 100 éves vonal valóban Magyarország gyöngyszeme. Sajnos a felépítmény gondos karbantartás mellett is erősen elöregedett, cserére érett. Érezzük, tudjuk, hogy hol van az a rész, ahol az ima is segít...

Ellenben köszönjük, hogy megtiszteltél minket, és utazásodhoz, kirándulásodhoz vonatunkat választottad!

Ha máskor nem, október első szombatján várunk a kisvasúti napra! Köszöntjsük együtt a 100 éves ünnepeltet!

op tomi 2008.07.18. 10:30:07

Bármikor szívesen utazunk a nagybörzsönyi kisvasúton... jövünk máskor is:)
süti beállítások módosítása