Friss topikok

  • Károly Dolgos: Tisztelt Uram! Nagyon köszönöm az elismerő szavait, véletlenül találtam rá erre az oldalra.Hát mit... (2014.01.19. 13:47) Vasúttörténeti Park - megnéztük, kipróbáltuk az új kertivasúti pályát
  • SomiTomi: De jó neked. Nekem nem sikerült utaznom vele sajnos. Épp csak egyszer láttam Gárdonyban, pedig már... (2013.11.05. 17:55) Fantasztikus "tekergés"
  • Zero-eco86: Nézegetem a képeid és tényleg fantasztikus az asztalod. Gratulálok hozzá. Minden személyvagonodba ... (2013.07.25. 02:41) Szünet?
  • Babitron: Szép! Viszont tudok pár okos trükköt a terep feldobására!Pl gondoltál-e már arra hogy miből csiná... (2013.05.27. 20:16) Terep(sz)építés 2.
  • Csé.: Nagyon szuper minden Tomi! Én is kívánok nagyon boldog Karácsonyt és eseményekben gazdag új eszten... (2012.12.20. 17:53) Karácsony ürügyén...

Fotóalbum

2009.09.06. 12:55 op tomi

Kerti Vasutak Találkozója a Füstiben óriási bónusszal:)

   Mozgalmas augusztusunk volt... amint látható, postolok is rendesen:)
   22-én pl. az éves kertivasutas találkozót tartották a Füstiben, ez a rendezvény is évről évre változatosabb, színvonalasabb. A kerti vasút példásan szervezett forgalmat produkált, a hatalmas érdeklődés ellenére rövid várakozás után az érdeklődők hipp-hopp már utazhattak is, a favorit persze most is a gőzös volt, ezért az akkumulátoros szerelvények időnként "szellősebb" utaslétszámmal közlekedtek, de a lényeg, hogy mindenki "alá" jutott szerelvény:)
   A vasútmodellek épülete előtt rögtönzött pályák voltak "G" méretű modellek számára, látványos volt, végül is az én 180 centim magasságából a Piko "G" Taurus érdekes arányai sem annyira feltűnóek, a VT sínbusz pedig pedig minden szögből gyönyörű.
   Az Orient csarnokban szintén volt néznivaló... nézegettünk, kattogtattunk, aztán...

...Következett a bónusz: ismerős, gyönyörű dohogás, és még éppen sikerült megörökíteni a Santa Fe feliratú NoHABot, amint lejárt a fordítókorongról, és beállt a meggypiros "Huszaska" (M61 020) mellé, majd érkezett a fordítókorongra  a koronás címert viselő "Tizenhetes" (2761017), majd a korongról lejárva immáron Huszaskával ketten fogták közre a messziről jött testvért... nagyszerű jelenet volt:)
   Az esemény német vasútbarátok különmenetének része volt, a "Santa Fe" mozdony egykori dán NoHAB, most egy német magánvasúti cég tulajdonában, a menet netes ismereteim szerint Sopronból indult, és Koszovóba tartott, visszafelé Nickelsdorf volt a végállomás, oda-vissza Budapest érintésével, a koszovói odaúton a magyarországi úton a mi "tizenhetesünk" előfogatolt, részletek a NoHABos topicban:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9118421, itten tessék görgetni, illetve itt:
http://www.vonatmagazin.hu/?p=12506, na meg itt: http://nohab-gm.de/, ez utóbbin (is) remek fotók láthatók NoHABokról, a világ minden tájáról.
  
  Szóval... jó kis nap volt, este aztán jött a "feketeleves", a Madonna koncert, ami nejem szerint, és szerintem is úgy volt szar, ahogy kell, dehát ne legyünk már ennyire maximalisták:)

"G" méret, otthon is elférne, csak éppen hova, miből...:)
 Innen azért látszik, hogy a Taurus arányai izé... kifogásolhatók:)

"Handarbeit"... impozáns, még akkor is, ha nem annyira szép...   

Csak messziről láttam, de tetszett...

 Csúcsforgalom... 

 A nagy kedvenc, a Park gőzöse...

 "Anita" gőzösről egy közeli:)

 A dán-német gép beáll "Huszaska" mellé

 Érkezik "Tizenhetes Őfelsége"

 Nálam ezt hívják gyönyörű látványnak:)

 Santa Fe "tesókái" között

 Voltunk páran... érdemes volt:)

"Méretes" képek: http://indafoto.hu/optomi/magyar_vasuttorteneti_park/page/2, és
                            http://indafoto.hu/optomi/magyar_vasuttorteneti_park/page/3.

Video:


folyt. köv...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://optomi.blog.hu/api/trackback/id/tr951363481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása